Doğalgaz ısı sistemlerinden ve tesisatından tam verim alabilmek için kombilerin ve peteklerin bakımının yapılmış olması gereklidir. Kombi, devamlı olarak çalışan bu sebeple bakım yapılmaması halinde belli başlı arızalar verebilecek doğalgaz tesisatı parçalarından biridir. Doğalgaz ısı sisteminin bulunduğu bir evde ısınma ihtiyacının tam olarak giderilebilmesi için kombinin ve peteklerin doğru bir şekilde çalışması gerekir. Bu iki parçada meydana gelecek herhangi bir hasar, hane içerisindeki ısınmayı direkt olarak etkiler. Doğalgaz tesisatı içerisinde bulunan ve devamlı olarak çalışan bu iki parça, bazı durumlarda ve belirli aralıklarda bakıma ihtiyaç duyar. Peteklerin içindeki kirli suların akıtılması ve genel petek temizliğinin yapılması, kombilerin de farklı yöntemlerle kontrol edilmesi ve oluşabilecek arızaların giderilmesi gerekmektedir. Kombilere ve peteklere düzenli aralıklarla bakım yapılırsa, ev içerisindeki ısınma büyük oranda artacak bu da otomatik olarak faturanın da daha uygun gelmesine olanak sağlayacaktır.
Kombi ve petekler, doğalgaz tesisatının önemli parçalarından bazılarıdır. Isınmayı direkt olarak etkileyen bu iki parçadan biri, dereceyi ve oda içerisindeki sıcaklığın ayarlanmasını sağlarken diğeri, yanarak çevreye ısı vermektedir. Kısaca; petekler ev içerisine ısı sağlarken kombiler de bu ısının düzeyinin kontrol edilmesini sağlar. Kombinin ya da peteklerin çalışmadığı durumlarda hanenin ısınması mümkün değildir. Kombilerin ve peteklerinin bakıma ihtiyaç duymasının belirli sebepleri vardır.
1) Kombiler temelde elektrikli araçlardır ve her elektronik eşya gibi uzun süre bakımsız çalıştığında arızalara ya da problemlere sebebiyet verebilir.
2) Kombilerin belirli süre aralıklarıyla içerisine kir ve toz dolar bu da sağlıklı bir şekilde çalışmasını engeller.
3) Petekler, içerisinde kullanılmış su biriktirir. Su boşaltılmadığında devir daim azalır ve ısınma zorlaşır.
4) Peteklerin içerisine ve çevresine bulaşan tozlar ve kirler de ısınmayı engeller.
Isınma için fazlasıyla önemli olan bu petek ve kombinin sağlıklı bir şekilde çalışmaması, ev içerisinde sıcaklığın artmasına hatta evin ısınmasına engel olur. Ayrıca, düzenli olarak bakım yapılmayan kombi ve petekler, tamamen bozulabilir ve bir daha çalışamayacak duruma gelebilir. Bu da yeni bir kombi ya da petek alma ihtiyacı doğurabilir. Yeniden petek taktırmak ya da kombi satın almak, bakım yaptırmaktan çok daha maliyetlidir.
Kombi bakımı, firmamızda bulunan usta tesisatçılar tarafından büyük bir incelikle yapılmaktadır. Tecrübeye sahip olan tesisatçılarımız, en kısa süre içerisinde kombilerinizi temizlemekte ve uzun süreli kullanıma imkan sağlamaktadır. Kombi bakımı tesisatçılarımız tarafından belirli adımlar takip edilerek gerçekleştirir.
1) Kombi bakımı yapılmadan önce tesisatçılarımız tarafından kombi yüksek ayarda çalıştırılır ve peteklerin ve suların sıcaklığı ölçülür.
2) Sıcaklık tespitinin yapılmasının ardından kombide herhangi bir sızıntı olup olmadığı kontrol edilir.
3) Sonrasında kombinin içi açılır. Kombinin ön kısmında bulunan kapağın çıkarılmasıyla bu işlem tamamlanır.
4) Açık olan kombinin içerisindeki tozlanma kontrol edilir ve tozlar için gerekli temizlik işlemleri yapılır.
5) Kombi içerisinde yer alan ve kombinin çalışmasını sağlayan elektrik bağlantıları kontrol edilir.
6) Kombi bacası ve fanı temizlenir.
7) Kombide bulunan brülör kısmının temizliği yapılır.
8) Gaz ayarı yapılır.
9) Kalorifer filtresi sökülür ve kontrol edilir. Ardından filtre genel olarak temizlenir ve tekrar yerine takılır.
10) Kombi kapatılır ve ardından çeşitli kontroller yapılır.
Yukarıda bulunan 10 adım doğrultusunda tesisatçılarımız kombilerinizin temizlik işlemlerini kısa süre içerisinde gerçekleştirir. Kombini bu bakımların ardından uzun süre herhangi bir sorun yaşamadan kullanılabilir.
Petekler, evin ısınmasını sağlayan ve doğalgaz tesisatı araçlarından biridir. Kombiden ve çeşitli bağlantı hatlarından gelen sıcaklık peteğe gider ve petek devir daim ile evin ısınmasını sağlar. Kombilerin istenilen sıcaklığı verebilmesi için senede en az 1 kez temizlenmesi gerekir.
1) Peteğin arkasında kalan tozlar ve kirler çeşitli aletlerin yardımıyla temizlenir.
2) Peteklerin kenarları açılır ve iç kısmı temizlenir.
3) Petek içerisindeki kirli ve kullanılamayan su boşaltılır.
4) Ardından kombi yardımıyla bar ölçümü yapılır ve olması gereken seviyeye getirilir.
5) Peteğin çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.
Yukarıdaki adımlar doğrultusunda firmamız bünyesinde yer alan tesisatçılarımız tarafından itina ile petekleriniz temizlenir.
Kazan Dairesi Kurulumu